Dagen för internationell kommunikations- och informationsteknik

World Telecommunication and Information Society Day

17 maj

World Telecommunication Day har firats varje år den 17 maj sedan 1969 och markerar grundandet av ITU, International Telecommunication Union, som blev ett specialiserat organ inom FN 1947.

World Information Society Day
I mars 2006 antog FN:s generalförsamling en resolution som föreskriver att the World Information Society Day ska firas varje år den 17 maj.

WTISD vill visa på möjligheterna som användandet av internet och annan informations-och kommunikationsteknik (IKT/ ICT) kan ge samhällen och ekonomier; att underlätta bekämpandet av fattigdom, hunger, ohälsa och analfabetism liksom olika sätt att överbrygga den digitala klyftan.

ITU framhåller vidare att hälften av världens befolkning – tre miljarder människor – bor på landsbygden. Tittar man på utvecklingsländerna är den siffran så stor som 70%. Med  temat för 2011: ”Ett bättre liv i landsbygdssamhällen med IKT”, följer man upp föregående års, ”Bättre stad, bättre liv med IKT”, och uppmanar intressenter som politiker, industrier etc att främja politik och strategier som kan bidra till ett bättre liv.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s